5 voordelen van een plastic-vrije shampoo bar voor honden

  • Geschrieben am
5 voordelen van een plastic-vrije shampoo bar voor honden

Honden zijn steeds meer onderdeel van het gezin geworden dan voorheen en worden daarom ook meer behandeld zoals wij mensen voor onszelf zorgen. Een goede verzorging van de huid- en hondenvacht is hier een goed voorbeeld van. Zo zien we naast de traditionele shampoo flessen een nieuwe trend verschijnen:  shampoo bars voor honden. Hieronder leggen wij uit wat shampoo bars zijn en hebben wij de voordelen voor u op een rijtje gezet.

 

Wat zijn shampoo bars?

Shampoo bars zijn stukken shampoo in vaste vorm en worden steeds populairder. Doorgaans zijn de meeste shampoos nog vloeibaar en worden deze hoofdzakelijk verpakt in plastic flessen. Een shampoo bar wordt meestal gemaakt van natuurlijke plantaardige oliën, planten en andere essentiële oliën. Aangezien shampoo bars geen vloeistoffen bevatten, zijn deze geconcentreerder en daardoor hoeven er geen conserveringsmiddelen aan toe te worden gevoegd zodat ze plastic-vrij verkocht kunnen worden. Een shampoo bar past dus perfect in een low waste lifestyle, zijn beter voor de portemonnee en niet te vergeten het milieu.

 

De voordelen van een shampoo bar

 

#1 Plasticvrij

De hondenvacht wassen zonder een plastic fles te gebruiken? Geen probleem! In plastic-vrije shampoo bars zitten geen microplastics verwerkt en daarnaast worden de shampoo bars niet verpakt in plastic maar in een kartonnen doosje. Een geheel plasticvrij product dus! Het verminderen van plastic in het alledaags leven is heel belangrijk, zo kunt u met de verkoop van de Greenfields shampoo bars al een belangrijk steentje bijdragen aan de verduurzaming van onze wereld.

 

#2 Natuurlijke ingrediënten  

In de shampoo bars van Greenfields worden enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt zoals onder anderen olijfolie, argan olie of zelfs quinoa. Door het gebruik van natuurlijke ingrediënten biedt Greenfields de hond een geheel natuurlijke vachtverzorging. Alle shampoo bars van Greenfields zijn handgemaakt in Nederland, pH neutraal, vegan, vrij van parabenen en bevatten geen kunstmatige kleurstoffen.  

 

#3 Goed voor de portemonnee

De gehele range shampoo bars is economisch en duurzaam in gebruik, zo gaat één shampoo bar wel tot 60 wasbeurten mee en dat is tegelijkertijd ook langer dan een fles vloeibare shampoo.  

 

#4 Geschikt voor ieder type vacht

Greenfields heeft een shampoo bar ontwikkeld voor ieder type vacht. Zo biedt de All-In-One shampoo bar een shampoo en conditioner in een. Voor de hond met een gevoelige huid en vacht, heeft Greenfields speciaal een Sensitive shampoo bar ontwikkeld met kalmerende ingrediënten. Ook voor de jongste honden is er de Puppy shampoo bar voor de meest geschikte verzorging van de jonge vacht.

 

#5 Makkelijk voor onderweg

Voor hondenbaasjes die regelmatig op reis gaan met hun hond, zijn de shampoo bars ideaal om mee te nemen omdat ze vrij klein zijn, zo is er altijd nog wel een plekje vrij in de tas of koffer. Tegenwoordig is het ook makkelijker om met de hond te vliegen, kleinere honden mogen namelijk mee op schoot. Doordat de shampoo bar een vaste vorm heeft en niet vloeibaar is, kan dit gemakkelijk meegenomen worden in een kleine reiskoffer.

 

       

 

Tips voor het gebruik van de shampoo bar

  1. Borstel de vacht indien nodig vooraf
  2. Maak de hond nat in bad of onder de douche
  3. Masseer de shampoo bar over de vacht tot er schuim ontstaan en wrijf de vacht in
  4. Spoel de shampoo af met lauwwarm water tot alle shampoo eruit is
  5. Droog de hond daarna af

 

De nieuwe shampoo bars van Greenfields bieden hondenbaasjes de mogelijkheid om de hond op een zo natuurlijke manier een wasbeurt te geven.  

Interesse in de Greenfields shampoo bars? Neem contact op met onze specialisten, zij helpen u graag met advies op maat. Neem contact op via [email protected] of 010 311 8400. Heeft u liever contact met een vertegenwoordiger? Gebruik dan de contactgegevens hieronder.

Vertegenwoordigers:
Tim van Westerveld
T: +31 (0)6 13556661
E: [email protected]

Denny Vermulm
T: +31 (0)6 57122445
E: [email protected]